Trygghet med säkra barnprodukter

För en förälder hör det till vanligheterna att oroa sig för att det egna barnet ska fara illa på olika sätt och vis. För små barn som upptäcker världen är allt av intresse och som vuxen är det inte alltid lätt att hänga med i svängarna. De små är snabbare än vad man kanske tror, vilket innebär att allt inom räckhåll kan kastas omkring eller stoppas i munnen. Ta det bara lugnt – det finns produkter hos webbutiken Lugna Föräldrar som gör att även den mest bekymrade föräldern eller vårdnadshavaren kan slappna av.

Prylar för en säkrare tillvaro

Nyfikenhet hos barn är fullt naturligt och fungerar som ett sätt att lära sig om världen – på både gott och ont förstås. Ibland slutar det med snyft och gråt, vilket inte sällan innebär att ett eller annat plåster kommer till användning. Som tur är så finns det produkter både för hemmet och bilen som skapar trygghet för barnfamiljen. Här nedan följer några av dem.

En stor fara i hemmet för det aktiva barnet är möbler som riskerar att välta. Av den anledningen är det en mycket vettig investering att skaffa så kallade tippskydd, för att säkert förankra tunga möblemang och vitvaror. När ni ändå ser över möblerna är det lika bra att samtidigt införskaffa hörnskydd, som gör hörnen mjukare på kanterna och därmed fungerar stötdämpande. För skåpdörrar, inner- och ytterdörrar med mera finns också särskilda klämskydd att köpa som med fördel kan kompletteras med skydd för dörrhandtagen. Ytterligare ett område som hör till ett av de farligaste har med elektricitet att göra. Elkontakter och liknande måste vara säkrade för små fingrar och detta görs genom att installera petskydd för de kontakter i huset som inte används.

För de barn som har börjat att gå finns det säkerhetsprodukter i form av selar och för ändamålet avsedda lära gå-hjälmar. Att lägga ut en mjuk matta under den som övningsgår kan vara klokt.