Kul för hela klassen

När dina barn börjar gå i skolan innebär det inte bara nya kunskaper utan även bildandet av nya vänskaper och livslånga lärdomar om saker som inte enbart har med lektionsämnena att göra. Utflykter och klassresor är både roliga och intressanta, klassfester främjar det sociala livet och framträdanden vid skolavslutningen odlar talanger och självförtroendet.

Det är viktigt för barnen att redan i ung ålder få uppleva många nya saker och lära sig om livets många praktikaliteter. Att tidigt lära sig värdet av arbete och pengar är en typisk sådan lärdom och om dina barn får jobba lite för det de vill ha och göra kommer de uppskatta allt så mycket mer.

Sätt att samla slantar på

Om ditt barn och hans eller hennes klasskamrater vill göra någonting extra kul som en resa eller en fest är det samtidigt ett gyllene tillfälle att ge dem en bra lektion i företagande. Genom att exempelvis finansiera ett projekt genom att sälja saffran får barnen inte bara lära sig att arbete ger lön för mödan, utan också att samarbete är guld värt. Att ha klarat av allt på egen hand ger även barnen en enormt viktig boost för självkänslan och självförtroendet och festen eller resan kommer uppskattas på ett helt annat sätt än om du gett dem pengarna i handen.

När barn tidigt får lära sig att de kan arbeta ihop egna pengar för att göra det de vill får de samtidigt en känsla av trygghet och egenvärde. Det är en ovärderlig lektion för det kommande livet om barnen vet med sig att de kan klara av det mesta. Många föräldrar vill att deras barn ska slippa allt som har med jobb och förpliktelser att göra men faktum är att lite arbete kan vara värdefullare än du tror.