Detta behövs till skötbordet

När din älskade bebis äntligen är hemma kommer du snabbt märka att det blir många blöjbyten både dag och natt. Därför är det en god idé att ha ett ordnat skötbord där du snabbt kan hantera detta. Det finns flera skötbord med hyllor och lådor så du enkelt kan organisera allt som behövs. Men vad är det egentligen som är bra att ha på ett skötbord? Det svarar vi på här!

Tvättlappar och leksak

Det är viktigt att ha tvättlappar nära till hands så du inte behöver släppa din bebis med blicken. Idag finns det skonsamma tvättlappar som består av 99,9 % vatten. Du kan även köra på torra tvättlappar som du blöter med lite ljummet vatten. Det beror lite på hur känslig din bebis är. Om du har en rörlig bebis är det också en bra idé att ha en liten leksak så du kan avleda deras uppmärksamhet. Det finns flera så kallade sängmobiler som du hänger upp i taket eller fäster på kanten. Då kan du enklare byta blöja på ditt barn utan för mycket stress eller gråt.

Salvor och olja

Din bebis hud kommer vara mycket känslig i början och därför är det viktigt att du smörjer in den. Om bebisen är röd i rumpan bör du använda en salva som är anpassad för detta. Resten av kroppen kan du smörja in med en body lotion som är till för bebisar. Om du inte smörjer in röda områden kan din bebis få stora besvär och bli frustrerad.

Babyolja är en riktigt mångsidig produkt som du kommer ha stor nytta av. Smörj in dina händer med lite olja innan du ger din bebis massage eller häll några droppar i vattnet innan badet. Din bebis kommer bli riktigt mjuk och len oavsett hur du använder den.