Så ordnar du ett lyckat barnkalas

Att anordna ett barnkalas är något som många föräldrar bävar inför eftersom det kräver energi och planering. Om man inte har några idéer på hur barnkalaset ska vara kan det kännas ännu svårare. Dessutom känner många föräldrar en stor press på att det ska bli lyckat. I det här inlägget får du därför några tips på hur du lyckas med ett barnkalas.

Välj ett tema

Det går naturligtvis bra att ha ett vanligt kalas där alla får komma klädda hur de vill. Men om barnet har ett särskilt önskemål kan det vara roligt att ha ett särskilt tema på kalaset. Det behöver inte innebära att alla måste vara utklädda, utan ett tema kan också innebära en viss typ av pynt. Det finns massor av olika teman och pynt du kan välja bland. En del pynt går att skapa själv, medan annat går att köpa. Ett exempel på en butik där du kan köpa produkter till kalas och fest är partytajm.se, vilket är en butik som finns online.

Mat, snacks och godsaker

Att bjuda på tårta och fika är ett måste för nästan alla barnkalas. Om kalaset har ett tema kan även tårtan, snacksen och godsakerna följa det temat. Om ni är kreativa och tycker om att baka kan ni till exempel baka cupcakes som är färgglada om temat är enhörningar. Förutom godsaker kan ni även bjuda på mat. Korv med bröd är nästan alltid en populär maträtt för barn. Andra exempel på maträtter till barnkalas är tacos och pizza. Något som kan vara bra att tänka på, och som underlättar för er när ni ska städa undan kalaset, är att använda engångstallrikar, bestick och muggar. Om temat är Frost finns det kalaspaket på temat där det ingår tallrikar, servetter och muggar. Det finns även dukar i papper som ni enkelt kan kasta bort när kalaset är slut och barnen får kladda hur mycket de vill. En annan sak som kan vara bra att tänka på när det kommer till mat och godsaker är gästernas allergier. De kan meddela sina allergier i samband med att de osar till kalaset.

Lekar

Efter att barnen har fått i sig mat och godsaker är det nästan garanterat att de kommer att vara livade. Då passar det bra med lekar. Det finns klassiska lekar som är typiska för barnkalas. Till exempel hela havet stormar, dansstopp, sätta svans på åsnan och charader. Många barnlekar kräver inte särskilt många saker utan du kan enkelt ordna lekarna med det ni har hemma. Andra klassiska aktiviteter som brukar ske på barnkalas är skattjakt och fiskdamm. Om ni ska ordna en skattjakt gömmer ni skatten som brukar vara godis någonstans och barnen får ledtrådar på var skatten är. Vid fiskdamm använder ni er av ett skynke, oftast ett lakan som ni hänger upp, och ett fiskespö. Barnet slänger över spöt och får napp i form av en påse godis.