Så fixar du ett bra barnkalas

Födelsedagskalas är en kul och spännande tillställning för många barn. För barnet är det nästan lika roligt att bli bortbjudet som att stå i centrum på sitt egna kalas. Som förälder kan dock barnkalas vara ganska stressiga. Därför får du här tips på hur du enkelt kan fixa ett kul barnkalas samt vilka barnprodukter som lämpar sig särskilt väl.

Inbjudningar

Det första steget till ett lyckat barnkalas är att göra fina inbjudningar. Inbjudningar kan både vara dyrt och tidskrävande, men det finns smarta lösningar. Invajt är en mycket smidig app där du enkelt kan skapa inbjudningskort till barnkalas och andra fester. Appen är helt gratis att använda och du kan enkelt skicka ut inbjudningarna via sms. Du sparar både mycket tid och pengar med denna smarta app. Glöm inte att ange kalasets tema och eventuell klädkod redan i inbjudan.

Produkter

Ett barnkalas kan lätt bli en dyr tillställning med mängder av olika produkter. Trollkarl, specialbeställda tårtor och påkostade dekorationer är bara några av många saker som gör att kostnaden ökar. Det blir allt vanligare att barnkalas arrangeras i en hyrd lokal, vilket gör att det blir dyrt. Det behöver dock inte kosta en halv förmögenhet att arrangera barnkalas. Det viktigaste är att det är genomtänkt och att barnen har roligt. Det finns vissa produkter som ger kalaset en riktig feststämning, exempelvis ballonger, serpentiner, sprakande tårtljus, tutor och kalashattar. Till maten och drycken kan du köpa tallrikar och muggar av papp och engångsbestick eftersom det är smidigt. Matcha gärna så mycket som möjligt av dekorationen med kalasets tema.

Mat & dryck

När det gäller mat och dryck bör du som förälder göra det enkelt för dig. Försök inte att laga någon komplicerad mat, utan kör säkra kort som pizza, varmkorv eller hamburgare. Tårtan får dock gärna vara fint utformad och pyntad. Glöm inte bort snacks för att fylla på mer energi mellan aktiviteterna och lekarna.