Öka säkerheten med mobilen

Att vara småbarnsförälder innebär ett både roligt och stressigt liv. Många föräldrar tycker att tiden när barnen är små går alldeles för snabbt och önskar att den kunde vara lite längre. Andra uppfattar dock de yngsta åren som ganska oroväckande, och känner att de aldrig riktigt kan koppla av. Det är en helt naturlig reaktion och utan den skulle människan förmodligen inte ens finnas idag.

Med teknikens hjälp går det idag att förbättra säkerheten. Det finns till exempel ett stort utbud med så kallade babyvakter som fungerar på olika sätt. Du kan enkelt övervaka ditt barns rum eller följa dess andningsmönster via mobilen efter att du installerat vakten och en app på telefonen. Det är viktigt att du har en bra mobil som fungerar optimalt och om du anser att det är dags att förnya den kan du hitta fantastiska Iphones hos Mresell som säljer renoverade Apple-produkter till mycket förmånliga priser. Renovationerna hos Mresell har gjorts av riktiga proffs, och du får garanterat en produkt som är som ny, samtidigt som du sparar en avsevärd slant som istället kan läggas på en bra babymonitor.

Funktioner att hålla utkik efter

Beroende på hur du bor och vilken ålder barnet är i kan du välja olika funktioner och appar som passar dina behov. Precis som du väljer barnsäkra produkter till det övriga hemmet kan du skaffa kameror, mikrofoner och sensorer som både övervakar barnet och rummet det befinner sig i.

Efter att barnen kommit upp i åldern litegrann kan det vara dags att sluta med babyvakten och istället använda telefonen till andra saker. Många föräldrar väljer att ge barnen en egen mobil för att lättare kunna kommunicera och att följa barnens rutter om de är ute på egen hand. Eftersom barn kan vara ganska slarviga är det dock bra att satsa på bra telefoner som inte kostar för mycket, och åter har Mresell många bra produkter att erbjuda, inklusive datorer och surfplattor.

För de äldre barnen finns det appar för läxläsning som fungerar som bra komplement till det vanliga skolarbetet. Enligt experterna är de här apparna bäst om de används för att traggla in saker som multiplikationstabeller eller stavning, och eftersom de ofta är utformade som spel tycker barnen att de är kul att hålla på med. Naturligtvis bör de aldrig ersätta de verkliga läxorna utan bör istället användas som en liten morot för att hålla intresset uppe.

När barnen blir tonåringar

Tonårsföräldrar får ofta kämpa med kommunikationen mellan dem och barnen, vilket visserligen är en naturlig del av utvecklingen, samtidigt som det kan vara stressfyllt. Just tonåringar är ofta enormt bundna till sina telefoner, och därför har det utvecklats appar som kräver att de svarar på föräldrarnas samtal eller meddelande – annars spärras de. Det kan låta ganska extremt men alla som har/haft en uppstudsig tonåring vet hur värdefullt det kan vara att ha viss kontroll över mobilen. Det handlar varken om att spionera eller att inkräkta på barnets privatliv, utan snarare om att hålla kommunikationsvägarna öppna och veta att tonåringen fått den information du vill delge.