Barnprodukter

Den som någon gång tagit på sig uppgiften att skaffa en present till någon av de yngre familjemedlemmarna slås vanligen av det stora utbudet i butikerna, oavsett om shoppingturen äger rum ute på stan eller framför datorn. Barnartiklar är en stor marknad, helt enkelt eftersom målgruppen alltid är aktuell. Det är till barnen vi köper flest presenter, vilket gör behovet stort, och det finns produkter inom ett flertal olika kategorier. Som alla föräldrar vet, så behöver ju barn ha ganska mycket – till att börja med kläder på kroppen, men också många olika “tillbehör” som gör livet lite lättare både för barn och förälder. Här nedan kommer vi presentera några av de vanligaste kategorierna av barnprodukter, samt vad som ingår i dessa.

Barnkläder

Detta är, förstås, det uppenbara “måstet” vad gäller inköp till barnen. Alla behöver kläder och barn (som växer, till skillnad från vuxna) måste regelbundet uppdatera garderoben med nya plagg och storlekar. Kläder är inte billigt, åtminstone inte i Sverige, så klädkontot för barnen bör vara ganska rejält tilltaget. Allt från underkläder till underställ och tjocka vinterjackor krävs, särskilt i vårt kyliga nordiska klimat.

Gosedjur

Ja, gosedjur är så pass viktiga att de förtjänar en alldeles egen rubrik. Små barn behöver regelbundet tröst och självklart spelar föräldrarna en stor roll här, men det behövs också något mjukt att gosa med för att komma till ro när det är sovdags. Här är det viktigt att välja något som passar för sitt syfte. Många föräldrar gör misstaget att de köper en trendig variant som varken är gosig eller ser särskilt attraktiv ut – tänk på att det är barnet som ska ha produkten! Det är också lätt att “nöja sig” med något som de allra flesta köper; tänk lite nytt istället och leta upp de nya varumärkena – visst är det roligt att ge sitt barn något speciellt och inte det som alla får? Viktigt är också att gosedjuret är giftfritt.

Barnvagn

Det säljs mängder av barnvagnar och självklart vill man som förälder ha en modell som både är snygg och säker. Allt kommer dock med ett pris – som är ganska högt. Försök välja en modell som är måttlig i sitt pris; du kanske inte behöver de där nya, flashiga funktionerna?

Prylar, prylar – och prylar

Det finns en uppsjö av “bra-att-ha-prylar”, exempelvis mobilhållare till barnvagnen, snygga paraply med tryck, designade nappar, mattallrikar av gummi som sitter fast i bordet, babyfiltar…ja, det saknas verkligen inte tillbehör. Det fina är att det bara är du som kan avgöra vad som behövs och inte!