Datorspel och e-sport

En av de mest hypade trenderna idag är e-sport, som också blivit stort inom onlinebetting. För den som är intresserad av vanlig sport, som fotboll och hockey, kan tycka att detta med e-sport låter konstigt. Hur kan det vara en sport att spela datorspel? För den som satsar pengar på ett fotbollslag, kan det kännas mycket främmande att spela på ett lag som bara sitter vid datorn. Här kommer vi ge mer information om vad man bör tänka på om man vill börja med e-sport, samt varför och inom vilka titlar e-sporten börjar bli mer och mer populär.

E-sporten är större än man tror

En ren fakta om e-sport, är att det är större än vad många tror. Fler och fler upptäcker tjusningen med att bli riktigt duktiga inom ett datorspel, och på så sätt tjäna pengar. Det blir lite som att bli riktigt duktigt på att spela på online casino. Företaget Deloitte har gjort en beräkning, och kommit fram till att närmare 150 miljoner människor tittar på e-sport regelbundet. Detta är om man räknar alla tittare online. E-sportevenemang har också börjat ta plats i de stora arenorna som vanligen används för stora sportevenemang. Nu fylls de istället med datorer, spelare och tittare. Under IEM Oaklands E-sporturnering spelar man ofta på de arenor som normalt brukar användas för NBA-spel.

Vilka spel används i e-sport?

Just nu är intäkterna från e-sporten inte lika stora som de är från de traditionella sportevenemangen. Det beror på att det inte finns lika många stora, regelbundna evenemang inom e-sport. Detta håller dock på att förändras. Speciellt inom titeln Counter-Strike: Go. I detta spel spelas det i princip stora turneringar varje vecka, och prissumman brukar ligga på flera miljoner kronor. Även i spel som Warhammer spelas stora turneringar med miljoner i prissumma. Är du intresserad? lär dig mer på warhammer.nu . Det största e-sport spelet är League of Legends, som har över 100 miljoner aktiva spelare varje månad. Counter-Strike:Go har ca 10 miljoner aktiva spelare månadsvis, i jämförelse.